Oppgradere gammel Pentium III?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,
Hei:

Jeg har ei gammel Pentium III 450 MHz, med 13GB hardisk 128+96 ram.. Den har blitt for treg og jeg lurer på hva som må til for å oppgradere den til å bli kjappere, trenger ikke en supermaskin. Maskinen er ca 4-5 år gammel og heter Evercom. Hvilke av de gamle komponenter kan jeg bruke og hvilke komponenter må jeg kjøpe? Går dagens komponenter sammen med de som ble brukt for 4 år siden? Håper du kan gi meg et svar på dette.

Med hilsen Jonny

Datadoktoren svarer

Hei

Det er ikke så mye av innmaten i maskinen du kan beholde. Du er nødt til å skifte prosessor, det innebærer nytt hovedkort og nytt minne. Resten kan du bruke, hvis du ikke har gamle tilleggskort av ISA-typen.

Det vil si at du sannsynligvis kan bruke kabinettet, harddisken, CD-ROM eller brenner, diskettstasjon og PCI-tilleggskort.

Skal du ha en rimeligst mulig oppdatering, lønner det seg å kjøpe et hovedkort med integrert grafikkløsning (skjermkort). Hvis du velger AMD Athlon-prosessor, starter prisene på under 600 kroner. Hovedkort med ”alt” inkludert, da tenker vi på skjermkort, lyd, nettverk og USB, koster fra 500 og oppover.

256 MB minne koster også 500, så for ca 1600 kroner har du oppdatert PCen til en langt kraftigere maskin.

Harddisken du har er ikke imponerende stor, og du får en på 80 GB til under 700 kroner.
Mens du er i gang hadde det ikke vært dumt å oppgradere til Windows XP Home, siden du får kjøpt en rimelig OEM-utgave til under 1000 kroner når du samtidig kjøper sentrale oppgraderingskomponenter som prosessor, hovedkort eller harddisk! Det sparer du omtrent 1500 kroner på, sammenlignet med fullversjonen.

Lykke til!

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer