Oppgradere gammel Pentium III?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Hei:

Jeg har ei gammel Pentium III 450 MHz, med 13GB hardisk 128+96 ram.. Den har blitt for treg og jeg lurer på hva som må til for å oppgradere den til å bli kjappere, trenger ikke en supermaskin. Maskinen er ca 4-5 år gammel og heter Evercom. Hvilke av de gamle komponenter kan jeg bruke og hvilke komponenter må jeg kjøpe? Går dagens komponenter sammen med de som ble brukt for 4 år siden? Håper du kan gi meg et svar på dette.

Med hilsen Jonny

Datadoktoren svarer

Hei

Det er ikke så mye av innmaten i maskinen du kan beholde. Du er nødt til å skifte prosessor, det innebærer nytt hovedkort og nytt minne. Resten kan du bruke, hvis du ikke har gamle tilleggskort av ISA-typen.

Det vil si at du sannsynligvis kan bruke kabinettet, harddisken, CD-ROM eller brenner, diskettstasjon og PCI-tilleggskort.

Skal du ha en rimeligst mulig oppdatering, lønner det seg å kjøpe et hovedkort med integrert grafikkløsning (skjermkort). Hvis du velger AMD Athlon-prosessor, starter prisene på under 600 kroner. Hovedkort med ”alt” inkludert, da tenker vi på skjermkort, lyd, nettverk og USB, koster fra 500 og oppover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer