Oppgradere prosessor på bærbar

Publisert
Sist oppdatert

Jeg har en intel Celeron inside prosessor på min bærbare pc, og jeg har lyst til å bytte ut den prosessoren med intel Core 2 Duo. Spørsmålene er:

1. Åssen bytter jeg ut prosessoren , og setter inn den nye prosessoren på den bærbare pc'en?
2. Er det vanskelig å bytte om prosessoren med den andre?
3. Er Intel Core 2 Duo god til å spille spill med?

Tusen takk på forhånd Datadoktoren

Datadoktoren svarer

Heisann,

Bytte av prosessor på bærbare PCer er noe vi normalt sett ikke anbefaler av flere grunner. For det første det av og til forskjellige sokler involvert, noe som betyr at en ny prosessor ikke nødvendigvis fysisk passer.

Det andre er at hovedkort og brikkesett ikke alltid er kompatibel med en ny prosessor. Og selv om det i teorien skulle fungere vil ikke alltid produsenten skrive og gi ut en ny BIOS for dette (de vil at du skal kjøpe en ny bærbar…).

Det tredje er at PCens strømforsyning og kjøleløsning ofte er tilpasset en spesiell konfigurasjon – å sette i en prosessor som for eksempel avgir mer varme kan føre til overoppheting eller en ustabil maskin.

Skulle du likevel ha et sterkt ønske om oppgradering av prosessoren burde du ta nærmere kontakt med produsenten for å forsikre deg om hvilke prosessorer som eventuelt er kompatible med sokkel, BIOS og kjøleløsning.

Når det gjelder spill, husk at ytelsen på grafikkortet er langt mer viktig enn prosessoren. Dessverre er det som regel heller ikke noe lett å skifte det på en bærbar.

Hilsen
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer