Oppgradere skjermkort i IBM Aptiva PC?

Publisert

Dagens spørsmål:

Jeg eier en IBM Aptiva PC med 350 MHz Pentium II prosessor og ATI Rage Pro II skjermkort. Skjermkortet står på bunnkortet, og siden IBM er så sære, har de ikke inkludert i bunnkortet noen AGP-port for et nytt skjermkort. Kjipt, eller hva? En kjenning av meg har fortalt at jeg likevel kan bytte til et bedre skjermkort forberedt for PCI-port og sette dette i en ledig PCI-port i bunnkortet. Han sier at jeg bare vil tape omtrent 10% ytelse i forhold til om jeg kunne bruke et nytt skjermkort med standard AGP-innfesting. Hva kan dere si om dette? Er dette korrekt?

Det er interessant for meg å oppgradere skjermkortet, siden det eksisterende har litt lav bildeoppdateringsfrekvens for krevende racer-spill o.l. Og så er det litt tregt på f.eks GK-III. Kan jeg forbedre ytelsen betydelig hvis jeg bytter til nytt skjermkort med PCI-innfesting? Det eksisterende skjermkortet har tross alt AGP-støtte selv om det er loddet rett på bunnkortet.

Hvilket nytt skjermkort skal jeg i såfall velge?

Datadoktoren svarer:

De fleste nyere PCI-kortene vil gi bedre ytelse enn Rage Pro II, men de mest moderne og raskeste grafikkortene finnes ikke i PCI-versjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer