Oppgradere trådløst på gammel bærbar?

Kan en ny liten og billig USB-mottaker gjøre susen?

Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er langt fra alle som kjøper ny PC hvert år, og de vil etter hvert slite med dårlig ytelse. Innhold og datamengder man må forholde seg til blir hele tiden tyngre å håndtere, både på nett og fra andre kilder som kamera og video. I tillegg blir selve maskinen tregere av mange årsaker, først og fremst på grunn av sliten harddisk med operativsystem som er overlesset med tillegg, oppdateringer og unødvendig dilldall som ligger hulter til bulter.

Dette problemet løser du ved å oppgradere med en SSD og installere operativsystem og programmer på nytt, eller rydde opp i den gamle installasjonen.

Men hva med farten på det trådløse nettet?

Hvis PC-en er noen år gammel har den støtte for 802.11g, i noen tilfeller også en eller annen variant av 802.11n. N-standarden tok mange år før den ble endelig spikret, så her er det flere mulige varianter ute og går. Den har også utviklet seg videre etter at den nådde offisiell status, med vesentlige forbedringer.

Mange bærbare har mulighet for bytte av det interne trådløse nettverkskortet, som da sitter i en miniPCI kortplass hvis det er en eldre maskin, eller en miniPCI express kortplass i nye maskiner. Du kan lese om dette i denne artikkelen, hvor ytelsen ble doblet!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer