Oppgradering av 98 i 99

Selv om Windows 98 har blitt markedsført som Windows 95 minus alle feilene, trenger også Windows 98 å bli oppgradert. Nå har Microsoft bekreftet at Service Pack 1 er på vei, og sier at den vil inneholde få feilrettinger og mange nye funksjoner.

Publisert

Microsoft planlegger å sende ut Service Pack 1 til Windows 98 til betatestere i slutten av måneden, men den vil ikke bli gjort tilgjengelig for allmennheten før tidlig neste år. I følge de amerikanske nyhetstjenestene Ziff Davis og Techweb bekreftes dette nå av Microsoft. Det har også tidligere versert rykter om at en oppgradering var på vei, men dette har Micosoft tilbakevist.

Fornøyde brukere

Microsoft er sparsomme med opplysninger med hva Service Pack 1 vil inneholde, men påstår at oppgraderingen vil inneholde få feilrettinger fordi brukerne stort sett er fornøyde. Oppgraderingen vil derfor i all hovedsak inneholde ny funksjonalitet.

Det som i alle fall vil bli rettet, er diverse sikkerhetsproblemer forbundet med bruk av Internet Explorer og Outlook Express. Disse feilrettingene er allerede tilgjengelig separat.

Oppdateringen vil også rette den berømmelige datofeilen som gjør at Windows tuller med datoen hvis maskinen startes på nytt i sekundene før midnatt.

Bedre støtte for maskinvare

Oppdateringen vil få støtte for Device Bay for oppgradering av PCen. Device Bay er et forslag til ny standard for tilkobling av ekstra enheter til PCen som Microsoft har utviklet i samarbeid med Intel og Compaq. Målet med denne standarden er at du skal kunne koble til nye enheter som ekstra disker, kabelmodemer o.l. like enkelt som du setter inn en videokassett i videospilleren. Ingen skruer og ikke noe behov for å røre PCens "innvoller" med andre ord. Se egen artikkel om nye grensesnitt for mer informasjon om dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer