Oppgradering av eldre Mac

Da Apple lanserte sine siste modeller i fargerike kabinetter, brøt de med flere tidligere standarder når det gjelder maskinvare. Derfor har mange Mac-brukere valgt å utsette maskinkjøp. Vi valgte en mellomløsning ved å skifte prosessorkort, og her kan du lese om erfaringene vi gjorde med dette.

Oppgradering av eldre Mac
Publisert

Apple Macintosh har hatt mange forskjellige arkitekturer gjennom tidene. I perioder har det vært enkelt å oppgradere maskinene, men stort sett har det vært en temmelig håpløs oppgave. Helt ny maskin har da vært det eneste alternativet for å få mer datakraft.

Vår Mac er en PowerMac 7600 fra 1996, som har en PowerPC 604-prosesor på 120 MHz. Da denne maskinen ble lansert, var det Pentium 120 MHz som var det hotteste på PC-fronten, og det har som kjent også skjedd en del med PC-arkitekturen siden den gang.

Fremdeles høyst brukbar, men..

Maskinen er fremdeles brukbar til mange oppgaver, men det har skjedd mye på programvaresiden som krever vesentlig mer kraft. Vår maskin brukes i all hovedsak til kreativ lydredigering i forbindelse med programmering av synther og samplere, og i løpet av det siste året har det skjedd svært mye når det gjelder prosessering av lyd i sanntid. Dette er ikke den gamle prosessoren i stand til å henge med på, så alternativet var enten en ny Mac, eller oppgradering av prosessoren.

Blå Mac – ikke for oss.

Ny 2480">blå og hvit Mac var ikke aktuell for oss. Den viktigste grunnen til det, er at vi trenger SCSI, fordi vi både har harddisker og CD-brenner som vi må kunne koble til. Det er selvfølgelig mulig å kjøpe en modell med SCSI eller sette inn et SCSI-kort, men da er det bare plass til to tilleggskort. Vi trenger alle tre, til SampleCell II (en sample-avspiller på PCI-kort), Yamaha DS2416 (avansert lydkort med kraftige signalprosessorer) og et ekstra skjermkort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.