Oppgradering av prosessor?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg har et ASUS P4P800 hovedkort m/2GHz Celeron prosessor. Jeg vurderer å oppgradere til Pentium 4 3 GHz. Kan jeg forvente ekstreme forbedringer ?

Jeg driver for det meste med surfing og i noe grad et lite lydstudio til privat bruk.

Mvh,Knut

Datadoktoren svarer

Hei Ekstreme forbedringer, i betydningen full bakoversveis, skikkelig hakaslepp – det tviler vi på.

På surfingen vil du vel ikke merke de helt store forskjellene. Om siden lastes på 2 mot tidligere 3,5 sekunder etter oppgradering er det ekstremt? Prosentvis er det veldig mye, men det oppleves kanskje ikke som det...

Der du vil merke det mest, er i forbindelse med jobbingen i lydstudio. Bruker du virtuelle instrumenter og effekter, og opptak og redigering/miks av mange lydspor? Da vil økt klokkefrekvens, høyere bushastighet og større internt hurtigminne være svært merkbart.

Du vil kunne kjøre flere instrumentpålegg, flere effekter og bruke mer avanserte plug-inn effekter.

Bruker du denne type programmer, kan du egentlig aldri få nok prosessorkraft. Derfor er det mest gunstig med prosessoroppgradering, gjerne i forbindelse med mer minne i tillegg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer