Oppgradering fra Windows 98

Publisert

Når du setter inn CDen, får du automatisk spørsmål om du ønsker å oppgradere til Windows ME. Etter å ha godkjent lisensvilkårene blir du spurt om serienummeret. Deretter får du spørsmål om du vil lage en oppstartsdiskett. Dette anbefaler vi sterkt å gjøre. Oppstartsdisketten er nemlig eneste måte å få tilgang til Real DOS Mode, som kan være nødvendig for eksempel ved et systemkrasj. Deretter starter oppgraderingen, og du behøver ikke å svare på flere spørsmål. Hele prosessen tar i gjennomsnitt rundt en halv time.

MS DOS 8.0 lurer i kulissene

Selv om oppgraderingene gikk relativt smertefritt på de PCene vi testet, opplevde vi ett unntak. I dette tilfellet hadde vi ikke avsluttet alle kjørende programmer før vi satte i gang oppgraderingen. Vi fikk en feilmelding på slutten av filkopieringen, som førte til at systemet frøs.

Vi hadde forventet at oppgraderingen ville fortsette etter at vi hadde startet PCen på nytt, men den gang ei. Vi fikk i stedet en haug med feilmeldinger, blant annet meldinger om at filer ikke kunne lastes fordi de ikke var beregnet for MS DOS 8.0! MS DOS 8.0 har vært en godt bevart hemmelighet fra Microsoft, og dets eksistens var totalt ukjent for oss i redaksjonen, og opplevelsen fremmet mistanken om at DOS fortsatt spiller en større rolle i operativsystemet enn hva Microsoft er villige til å innrømme...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer