Opprette kalenderavtaler via epost

Ny gratistjeneste fikser biffen.

EPOST-AVTALE: Super.cc er nettjenesten som kan gjøre det enklere å legge til nye avtaler i kalenderen. Foto: KIRSTI ØSTVANG
EPOST-AVTALE: Super.cc er nettjenesten som kan gjøre det enklere å legge til nye avtaler i kalenderen. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss gjør møteavtaler på epost, men når man endelig har bestemt seg for tid og sted, må man ofte ut av epostprogrammet og inn i kalenderen for å legge til avtalen.

Ikke verdens ende akkurat, men den nye tjenesten Super.cc kan faktisk lette byrden.

I beta

Super.cc er en nettbasert kalenderassistent som lar deg opprette avtaler automagisk via epost, så slipper du å måtte bla deg gjennom flere forskjellige nettleserfaner, programmer eller apper på mobilen for å gjøre jobben manuelt.

Enkelt fortalt gjør den, som Lifehacker så fint beskriver det, for kalenderen din det Tripit gjør for reiseplanlegging.

Tripit fungerer på den måten at du kan videresende en flybillett-bestilling til epostadressen plans@tripit.com, og så legges flyturen rett inn i reiseplanene med riktig dato med mer.

Les også: MailDrop gir deg gratis engangs-epostadresse

Kun Google Calendar i første omgang

Opprette kalenderavtaler via epost


Super.cc er ny og dessuten i betautgave, så det er derfor sparsomt med funksjonalitet enn så lenge. Men du får gjort det aller viktigste.

Når du har registrert deg, må du gi Super.cc tilgang til kalenderen din for at den skal fungere. I første omgang er det bare Google Kalender som støttes, men fra oppstartsveiviseren å dømme ser det ut som det er planer for at både iCloud og Exchange/Outlook vil kunne brukes.

Hvis du skal sette opp en avtale, er det bare å sende avgårde en epostmelding til adressen add@super.cc.

Emnefeltet blir navnet på avtalen, og i tekstfeltet skriver du dato og klokkeslett. Enn så lenge ser den ikke ut til å støtte norsk skrivemåte av datoer så bra, men engelsk fungerer helt fint.

Du må ikke bare skrive en helt ny epost for å bruke Super.cc, du kan også videresende epostmeldinger hvor en avtale er nevnt. Tjenesten vil finne ut hva som skal legges i kalenderen din. Annen informasjon som avtalested (bare skriv @ først) og deltakere vil også kunne legges til.Les også: Gmail får smartere innboks

Er det sikkert?

Det ligger mye automatikk bak Super.cc, men ifølge TechCrunch "har selskapet et supportteam som overvåker og retter feil før kalenderinvitasjoner ender opp med å bli sendt til andre".

Personvern blir naturligvis et viktig tema i den sammenheng. Man sender jo tross alt avgårde privat informasjon til noen eksterne servere. Siden Super.cc er en helt fersk tjeneste, har man heller ingen garanti for at bakmennene er til å stole på.

Bortsett fra det usikkerhetsmomentet synes vi Super.cc funker fint, den er enkel og ikke minst kjapp, og best av alt helt gratis.

(Via Lifehacker)

Les flere datasaker på DinSide

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer