OppstartsCD og defekt diskettstasjon

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Er det mulig å lage en som fungerer helt likt en oppstartsdiskett?

Jeg kjører Windows 2000 Professional og bruker en oppstartdiskett for Windows 98 SE når jeg har behov for å formatere.

Diskettstasjonen min har sluttet å fungere, det er mulig at det ligger i hovedkortet. Jeg har kjøpt ny diskettstasjon, men den virker heller ikke, den står bare og lyser hele tiden.

Hilsen Bjørn

Datadoktoren svarer

Hei Det er fullt mulig å lage en oppstartsCD, som er en kopi av en oppstartsdiskett. Det er mange måter å gjøre dette på, men nettstedet ultimatebootcd er verd et besøk.

Forøvrig trenger du ikke starte fra en diskett hvis du skal formatere en harddisk. Det gjør du i Disk Managment, som du finner når du høyreklikker My Computer, under Manage.

Unntaket er hvis du vil formatere en disk større en 32 GB i FAT32. Nyere versjoner av Windows insisterer på NTFS for store disker.

Når det gjelder diskettstasjonen din, prøv å snu flatkabelen. Hvis den sitter feil vei, lyser den hele tiden. Den røde streken på kabelen skal være på motsatt side i forhold til det som er vanlig på harddisker og CD/DVD. Hilsen Datadoktoren

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer