Oppstartsproblemer i Windows XP

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei, Jeg har en PC med Windows XP som nekter å starte. Like etter at jeg har skrudd den på kommer det en melding om "boot problems, please insert a bootable disk" eller noe i den dur. Hva kan være galt? HilsenSindre

Datadoktoren svarer

Hei Sindre, Jeg går ut fra at du har sjekket at det ikke står en diskett i diskettstasjonen og at CD-plater er fjernet fra drev på PCen, og problemet kan da være at det har skjedd noe med oppstartsinformasjonen på harddisken din. Prøv derfor denne løsningen: Sett i Windows XP-CDen din, og start PCen på nytt. Trykk en tast når du får spørsmål om du vil starte fra CD. Når du får et valg om å reparere en Windows-installasjon ved hjelp av Recovery Console, velger du dette. Logg deg på Windows-partisjonen som administrator, og skriv fixboot. Nå vil Recovery Console prøve å gjenopprette oppstartsinformasjonen. Fjern CDen fra drevet og start på nytt. Hvis ikke dette virker, kan det være problemer med harddisken din, eller det kan være en feil i BIOS-oppsettet. Sjekk at oppstartsrekkefølgen er riktig, og at harddisken blir detektert når du skrur på PCen. Du kan gjøre endringer i BIOS-oppsettet ved å trykke en tast når du starter PCen (vanligvis F2 eller  DEL-tasten). Sjekk brukerveiledningen som fulgte med PCen for å sjekke hvordan endringene kan gjøres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer