Hvis du nå har gjennomført disse tre trinnene, eller prinsippene om du vil, har du fått en utrolig sikker jobbsituasjon.
Du kan nå ta det helt rolig, og konsentrere deg om det som faktisk er viktig, nemlig å få gjort noe.
Tanke er at man skal kunne sette opp backup og så rett og slett glemme at det eksisterer, og når dagen kommer hvor maskinen knoter seg, slipper du å miste arbeid som du har gjort, eller særlig med arbeidstid på å gjenopprette maskinen.
Andre løsninger av denne typen finnes selvsagt. Disse kan være både bedre og raskere, men vi har i denne artikkelen valgt kun å fokusere på gratisprogrammer, og disse løsningene er regnet for å være blant de beste av sitt slag på gratisfronten.
Det må imidlertid presiseres at det er prinsippene som er viktige og ikke nødvendigvis programmene, men programmene må ha en viss funksjonalitet for at det skal være aktuelt å bruke dem.
Noen tips til slutt
Det finnes imidlertid flere muligheter til å sikre deg enda mer:
- Bokmerker - Bruker du Firefox kan du synkronisere bokmerkene dine, mot Internett og mellom maskinene dine, med utvidelsen Foxmarks.
- Ta ekstra vare på dine viktigste filer - Det er noen filer som alltid er ekstra viktige, og det er lurt å tenke ekstra sikkerhet rundt bevaring av disse. Dette kan eksempelvis være familiebilder og videoer, gamle som nye. Innskannede dokumenter eller annet innsamlet materiale. Boken du jobber med, eller annet som for deg kan regnes som uerstattelig.
Et godt råd her er å sette opp backup eller synkronisering til en ekstern plass. Dette kan gjerne være en server, men like gjerne til din fars PC i nabobyen. I så tilfelle ville jeg benyttet hans eksterne harddisk til dette formålet, bare for å være ekstra sikker.
Til dette kan du bruke et backupprogram som SyncBack eller synkronisering via Syncplicity.
- Kalender - Synkroniser gjerne kalenderen i Outlook mot Google Calendar. Da vil du kunne tilbakeføre alt til Outlook i tilfelle det går galt. Synkronisering kan du gjennomføre med Google Calendar Sync.
- Bruk nettbaserte skriveprogrammer - Nettbaserte skriveprogrammer som Google Docs og Writer har en innebygd autolagringsfunksjon. Dermed vil du få tilgang til dem hvis du har tilgang til Internett, og skulle maskinen streike vil du med autolagring ikke miste mye arbeid.
- Flere tips? La oss høre det i kommentarfeltet på
første side.