Oppsummering og konklusjon

Her er vår dom.

Publisert
Sist oppdatert

Før vi kommer til sakens kjerne og kårer beste PC-tilbud minner vi om at forskjellige folk har forskjellige behov. Gå derfor gjerne gjennom dine bruksområder og sammenlign med fordeler og ulemper for tilbudene du finner interessante - det kan godt være at du kommer til en annen konklusjon enn oss. Og den vil da være rett for nettopp deg.

Best - men ikke perfekt

Tilbudene vi har sett på er gode på visse områder og ikke fullt så vellykkede på andre - spesielt er det press på stadig bedre ytelse og spesifikasjoner som fører til noen svarveie. Av og til byr ikke dette på problemer, andre ganger kan resultatet være en alvorlig feil ved en ellers god maskin.


Starter vi oppsummeringen med Datakjeden så er dette kanskje den mest konservative av tilbudene. I bunn og grunn er det "samme gamle" med ny prosessor og grafikkort. Om ikke annet etterlyser vi små tiltak for å få ned viftestøyen, for eksempel mer stillegående PSU, kabinettvifter eller en liten viftekontroll/voltregulator.

Komplett.no frisker på sin side opp med et nytt kabinett og mer harddiskplass enn Datakjeden har, men tilbudet som det er krever enten hørselvern, bytte av grafikkort eller dennes kjøleløsning. Fikses det kan dog tilbudet i beste "gamer-ånd" være interessant for mange.

Multicoms tilbud var egentlig ett av våre favoritter, men trenger noen modifikasjoner for virkelig å fungere. Det første er å glemme skjermen - spander heller på deg noe som koster noen hundrelapper mer. Det andre er å sette inn (eller få Multicom til å sette inn) en støysvak 12 cm vifte foran grafikkortet - det er ferdiglagde hull for dette inni kabinettet.

Oppfylles disse to hovedpunktene ender du opp med en god og støysvak maskin med mye harddiskplass, god mus (med mindre du er venstrehendt) og et kurant lite lydanlegg. Vurder for øvrig også å bytte ut tastaturet.

Til slutt har vi Netshop. Det meste er på plass her, og generelt har vi gode komponenter som strømforsyningen fra Mist, hovedkortet og Asus-skjermen. Problemet her er kabinettet - egentlig har det en del fine detaljer som temperaturmåling og viftekontroll, men det er ikke så solid som vi kunne ønsket. Vibrasjonene fra harddisken vil derfor gjøre at PCen støyer litt mer enn den strengt tatt hadde trengt å gjøre.

Oppsummering og konklusjon


Likevel mener vi ikke at dette er kritisk, og støymessig stiller PCen omtrent likt med Datakjeden, som er det andre godt fungerende alternativet. Netshop-PCen er på sin side mer oppgraderingsvennlig og hardisken kan flyttes opp i en 5,25" drevplass for å unngå at harddiskens vibrasjoner forplanter seg. Adaptere for dette kan både dempe og kjøle ekstra, som for eksempel denne eller denne.

Tilbudet fra Netshop stikker altså av gårde med "beste PC-tilbud"-stempelet denne gangen, men som nevnt er det lite som skiller. Skal du for eksempel uansett ikke ha skjerm til datamaskinen er Multicoms tilbud fremdeles svært attraktivt dersom den får en ekstra vifte. (Oppdatert 28.02.: Multicom setter nå inn en slik uten ekstra kostnad!)

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer