Oppsummering

Publisert
Sist oppdatert
Oppsummering


Det er ikke lett å kåre én definitiv vinner i toppklassen. Etter GeForce FX 5800-fiaskoen har NVIDIA skjerpet seg betydelig, og levert en brikke som klarer å konkurrere med ATI uten problemer.

Nvidia tilbake på tronen

Alt i alt virker det som om GeForce FX 5900 Ultra leverer den beste ytelsen, spesielt i høye oppløsninger og med anti-aliasing. Den høye minnebåndbredden er grunnen til dette. I tillegg har det nå dukket opp en uofisiell driverversjon med nummer 44.67, som skal øke 3DMark 2003-resultatene betraktelig. Så hvis du er ute etter det absolutt råeste som finnes akkurat nå, og er forberedt på å betale store penger, er det nok NVIDIAs alternativ som er det mest aktuelle.

Radeon 9800 derimot, er en elegant løsning som har topp ytelse, stabil programvare og ypperlig bildekvalitet - også i 2D. Det eneste problemet er litt svakere ytelse i høyere oppløsninger.

Som vanlig er det ikke lenge til begge selskapene lanserer nye produkter, men dagens kort, spesielt med 256 MB minne, bør holde en god stund fremover, selv for de mest innbarkede entusiastene!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer