CES 2021

Opptil 24 timer batteritid

OLED, ARM, WiFi 6 og 5G – slik blir årets PC-er.

THINKBOOK: Lenovo prøver å gjøre ting litt annerledes om dagen. Under kan du lese hva som er så spesielt med denne laptopen. Foto: Lenovo
THINKBOOK: Lenovo prøver å gjøre ting litt annerledes om dagen. Under kan du lese hva som er så spesielt med denne laptopen. Foto: Lenovo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets CES-messe er endelig i gang, og selv om teknologimessa anno 2021 ikke avholdes i Las Vegas som vanlig, skorter det ikke på nyheter. Heldigvis.

Under har vi samlet det vi mener er de mest interessante PC-lanseringene fra CES så langt. Vi kommer til å oppdatere saken med nye modeller når de lanseres.

Hm ...

Lenovo fortsetter å utforske om E ink-skjerm, altså elektronisk blekk, er noe kundene ønsker seg i en bærbar PC. Du husker kanskje Yoga Book?

Under CES i år introduserer de ThinkBook Plus Gen 2, som har en enda større E ink-skjerm på lokket enn den forrige utgaven.

Den er nå på hele 12 tommer, og har raskere oppdateringsrate, høyere oppløsning og forbedret programvare slik at den er enklere i bruk. Ja, og det uten å åpne opp PC-en.

THINKBOOK PLUS: Denne laptopen har noe så uvanlig som en E ink-skjerm i lokket. Foto: Lenovo
THINKBOOK PLUS: Denne laptopen har noe så uvanlig som en E ink-skjerm i lokket. Foto: Lenovo Vis mer

E ink-skjermen har en oppløsning på 2560 x 1600 piksler, som er tilsvarende hovedskjermen på innsiden med IPS-panel og faktisk støtte for Dolby Vision.

Bruksområdene er uvisst, men ut ifra bildene ser det i hvert fall ut som den spesielle skjermen gir deg kalenderinformasjon i tillegg til at du kan starte apper som Teams, Chrome og Office-pakka, men vi har vanskelig for å se for oss at spesielt Teams vil fungere godt på denne typen skjerm.

Ettersom det følger med en penn, er det også naturlig å tro at den vil være godt til å ta notater på, i for eksempel OneNote eller Evernote, og har også potensial til å levere godt som ebokleser.

Lenovo ThinkBook Plus Gen 2 ser ut som en vanlig bærbar PC, men i topplokket skjuler det seg noe spesielt. Foto: Lenovo
Lenovo ThinkBook Plus Gen 2 ser ut som en vanlig bærbar PC, men i topplokket skjuler det seg noe spesielt. Foto: Lenovo Vis mer

Men det er ikke bare skjermen som gjør ThinkBook Plus Gen 2 til en laptop litt utenom det vanlig. Den har også støtte for den nye ThinkBook Charging Mat, som gjør at du kan lade PC-en trådløst.

Batteritiden er på 15 timer hvis du bruker IPS-skjermen, men faktisk over 20 timer hvis du kun forholder deg til den med elektronisk blekk.

Hvis det høres fristende ut, kan du vente til mai når ThinkBook Plus Gen 2 blir tilgjengelig. Norsk pris er i skrivende stund ukjent.

Syltynn ThinkPad

I tillegg til Yoga-PC-ene du kan lese mer om under i saken og ThinkBooken over, oppdaterer Lenovo sin ThinkPad X-serien som også får et nytt tilskudd.

X1 Titanium Yoga er navnet på nyheten som i PC-verdenen kan anses som «syltynn». Den er ikke mer enn 11 millimeter tynn, men er fremdeles en kraftig sak.

X1 YOGA TITANIUM: Dette er det tynneste ThinkPaden noensinne. Foto: Lenovo
X1 YOGA TITANIUM: Dette er det tynneste ThinkPaden noensinne. Foto: Lenovo Vis mer

Den leveres med 11. generasjon Intel Core i7 vPro-prosessor og er Intel Evo-sertifisert, noe som betyr at Intel lover god ytelse og batteritid.

En ting i hvert fall vi syns er interessant, er at den 13,5-tommer store skjermen er i 3:2-format slik som Microsoft Surface Pro/Book/Laptop. Det gir brukeren god plass i høyden.

Da er det også gledelige å se at også ThinkPad X1 Carbon, som er oppe i niende generasjon, skroter 16:9-formatet til fordel for 16:10. Noe som også gjelder X1 Yoga Gen 6.

Disse to er for øvrig de første PC-ene med Dolby Voice, en ny lydteknologi som skal sørge for tydeligere stemmer under digitale møter.

Nye ThinkPad X1 Yoga. Foto: Lenovo
Nye ThinkPad X1 Yoga. Foto: Lenovo Vis mer

Priser og tilgjengelighet:

  • ThinkPad X1 Titanium: fra 2149 euro og tilgjengelig i slutten av februar
  • ThinkPad X1 Carbon: fra 1549 euro i april
  • ThinkPad X1 Yoga: i mars og starter på 1749 euro

Norske priser kommer.

HP Elite Folio

HP er blant PC-produsentene som viser frem noen av produktene vi kan forvente fra selskapet i år.

Blant annet Elite Folio. En ARM-basert hybrid-PC med Snapdragon 8CX gen. 2-brikke med både 5G og WiFi 6.

Etter en litt treg start på de ARM-baserte PC-ene, forventer vi en virkelig opptrapping i år, som for øvrig kan skyldes Apples suksess med sin første versjon med M1-brikka.

I tillegg til ARM-brikke og fremtidssikker trådløs teknologi, kan Elite Folio også skilte med solid batteritid, hvis HPs estimater er noe å gå etter. Selskapet sier at PC-en kan levere batteritid på inntil 24,5 timer per lading.

HP lanserer ny PC med ARM-brikke. Foto: HP
HP lanserer ny PC med ARM-brikke. Foto: HP Vis mer

Dragonfly

HPs bedriftsfokuserte Dragonfly-laptop ble fort en favoritt da den ankom Dinsides testbesk høsten 2019. I år introduseres to nye modeller: Dragonfly G2 og Dragonfly G2 Max.

I hovedsak er det to ting som skiller dem: skjerm og kamera.

Mens Dragonfly G2 kan utstyres med både HD- og 4K-panel, får du kun HD-skjerm på Max-utgaven. Samtidig har Max et kamera på 5 megapiksler og fire mikrofoner for bedre lyd mot G2s kamera på 1,2 megapiksler.

HP Dragonfly G2 lanseres i år. Foto: HP
HP Dragonfly G2 lanseres i år. Foto: HP Vis mer

Ellers er mye likt mellom de to flaggskip-laptopene til HP. Begge drives av Intel 11. generasjon Intel Core-prosessorer – kun G2 kan konfigureres med i3 – og inntil 32 GB minne og 2 TB SSD-lagring.

Begge har også tre USB-C-kontakter, hvorav én er USB 3.1 til lading og to er Thunderbolt 3, én HDMI 1.4b og støtte for SIM-kort på 5G-modellen.

Priser og tilgjengelighet:

  • Dragonfly G2: 19 990 kroner/februar
  • Dragonfly G2 Max: uvisst
  • Elite Folio: ventes i mars/april, men pris er ikke kjent

Lenovo Yoga Slim 7i Pro

Lenovo er HPs argeste konkurrent i PC-bransjen. På tampen av fjoråret fikk vi en smakebit på ThinkPad X1 Fold, som er Lenovos første brettbare PC, og ut ifra CES-nyhetene ser det ut til at PC-selskapet har et interessant år foran seg.

Blant annet med Yoga Slim 7i Pro som er utstyrt med OLED-panel utviklet av Samsung Display.

Lenovo Yoga Slim 7i Pro har OLED-skjerm. Foto: Lenovo
Lenovo Yoga Slim 7i Pro har OLED-skjerm. Foto: Lenovo Vis mer

Bærbare PC-er med OLED-skjerm er noe vi forventer å se mer og mer av, og Lenovo er godt i gang med flere modeller med skjermteknologien.

Yoga Slim 7i Pro har en 14-tommers skjerm med 90 Hz-oppfriskingsrate, mot 60 Hz som er normalt i bransjen, og en oppløsning på 2880 x 1800 piksler. Vi liker også at skjermen er i 16:10-format som gir litt ekstra plass i høyden.

På innsiden sitter en kraftig prosessor fra Intels 11. generasjon Intel Core prosessorer, og du kan velge mellom Intel Iris X- eller Nvidia MX450-grafikk.

Yoga 7 AiO

Lenovo har også en annen spennende å vise frem på det virtuelle pressegulvet.

Yoga 7 AiO ser kanskje ut som en vanlig alt-i-ett-PC, men har den kule funksjonen at du kan rotere skjermen 90 grader slik at du enkelt kan velge om den skal være horisontalt eller vertikalt, avhengig av bruksområdet.

Selve skjermen er på 27 tommer og oppløsningen er på 4K.

PC-en drives av en AMD-prosessor av typen Ryzen 7 4800H som interessant nok er paret sammen med et grafikkort fra Nvidia, og ikke AMD selv, nemlig RTX 2060.

Priser og dato på Lenovos PC-er, er så langt ukjent. Enn så lenge er Yoga 7 AiO kun annonsert for det kinesiske markedet.

Få med deg alle nyhetene fra CES 2021 her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer