Oppussing med PCen

Pusse opp og ominnrede? Sjekk det ut på PCen først.

Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn lever mye av livet innendørs på grunn av klima, bosetningsmønster og at vi rett og slett liker å være for oss sjøl. Det er kanskje derfor vi bruker så mye tid, krefter og penger på oppussing, ombygging og ominredning sammenlignet med andre land.

I mange familier skaper dette både mer og mindre trivelige stunder, både under diskusjoner, innkjøp og plassering. Alt er ikke like lett å forutsi, og hvordan de forskjellige gjenstandene tar seg ut sammen kan komme som en overraskelse på mange.

Arkiktekter og konstruktører har i mange år brukt 3D-modellering av konstruksjonstegninger for å gi kunder og samarbeidspartnere et bedre innblikk i hvordan det framtidige bygget eller anlegget vil se ut.

Denne teknikken er nå tilgjengelig fra mange, også som gratisprogrammer. Men det finnes også løsninger som fungerer i nettleseren - uten at du må installere noe som helst egen programvare (men Adobe Flash må være installert).

Vi har til og med en variant på våre egne DinSide Bolig-sider.

Svært enkelt å bruke

Men det er flere alternativer. Programmet vi nå har sjekket ut heter Viseno Planner, og er laget av Viseno AS. Dette firmaet jobber også med løsninger for profesjonelle brukere i eiendomsbransjen, arkitekter, takstmenn osv. Teknologien er basert på løsninger fra offshore.

Versjonen som ligger på nett er helt klart blant de mest elegante og enkleste å bruke av de vi har sett.

Oppussing med PCen


Du begynner med å tegne omrisse av rommet eller rommene, målene ser du etter hvert som du "trekker" veggene på plass. Så kan du velge åpninger til dører og vinduer fra en grafisk meny, disse er det bare å dra på plass, her dukker også målene automatisk opp i tegningen.

Oppussing med PCen


Dører og vinduer finnes i mange varianter, og du får dem til å slå ut eller inn ved å velge inn eller utsiden av veggen når du plasserer den. Andre parametre finnes i menyen.

Du kan også velge gulvbelegg og veggfarge.

Neste skritt er å velge møbler, og det er her det begynner å bli virkelig smart. Du får opp lister fra forskjellige kjente leverandører, som Bang & Olufsen, Hjellegjerde, Skeidar, Møbelringen og flere andre. I tillegg kan du velge planter, musikkinstrumenter (!), sanitærutstyr og kjøkkenelementer.

Oppussing med PCen


Det er bare å dra fra menyen og slippe ned i rommet, dreie møbelet rundt og plassere det der du vil.

3-dimensjonale bilder

Det er greit å kunne plassere sofaer, bord og stoler for å se om det er gulvplass, men ordentlig inntyrykk får du ikke før du ser det i 3D.

Her kommer kameraet inn i bildet, du velger plassering, høyde, zoom og vinkel. Så klikker du på "Ta bilde" knappen og etter noen få sekunder kommer bildet av rommet opp på skjermen.

Oppussing med PCen


Du kan ta så mange bilder du vil, lagre dem på din egen harddisk, tipse en venn eller legge dem ut på Facebook.

Tjenesten finner du her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer