Ordboken som følger musen

Kunnskapsforlaget introduserer en helt ny måte å tenke ordbok på. Ved hjelp av den norskutviklede teknologien iFinger, dukker det opp norsk oversettelse når du fører musen over engelske internettsider. Uten at du behøver å klikke.

Ordboken som følger musen
Publisert

Kunnskapsforlaget har allerede flere års erfaring med å lage digitale ordbøker. En av de store utfordringene for Kunnskapsforlaget, og deres konkurrenter, har vært å gjøre det enklest mulig å bruke ordbøkene. For selv om ingen ordbøker vi har testet i 2906">vår sammenlignende test er vanskelige å bruke, skal det ofte ikke mange hindre til før de fleste av oss slutter å bruke dem.

Aktiv ordbok Engelsk-Norsk, som er det fulle navnet på produktet fra Kunnskapsforlaget, er siste tilvekst til samlingen av ulike ordbøker. Denne består av en standard ordbok for engelsk-norsk pluss den nye, norske teknologien iFinger. Det spennende som iFinger gjør er å slå direkte opp i ordboken når du fører musen din over enkeltord på engelskspråklige internettsider. Og den fanger i tillegg opp varianter av ett ord.

Uten at du klikker dukker det etter ca. ett sekund opp en liten, elegant dialogboks med oversettelse. Ventetiden skyldes ikke treghet i ordboken, men er der for å gi deg tid til å flytte musen før en unødig dialogboks dukker opp.

iFinger forutsetter at du benytter Microsoft Internet Explorer 4 eller høyere, men mangler du denne er ikke det noe stort problem. Internet Explorer 5 følger nemlig med på CDen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer