Ordboksamling 4.0 Engelsk, Tysk & Fransk

Kunnskapsforlaget har samlet sine klassiske blå ordbøker for engelsk, tysk og fransk på én CD. Hele pakken koster ikke mer enn 595 kroner, men vi synes Kunnskapsforlaget kunne vært flinkere med brukergrensesnittet.

Publisert

Kunnskapsforlaget har i løpet av det siste året fornyet sine produkter betraktelig. Grafikk og teknologi er ny, og anskaffer du deg flere av oppslagsverkene deres, vil du se at alle legges inn i samme kontrollpanel, kalt BOOKcase. BOOKcase benyttes for å holde orden på flere ordbøker, og gir deg samme søkefelt for alle.

Innhold og funksjoner

På denne ene CDen, kalt Ordboksamling 4.0, er det alt i alt seks ordbøker for tre språk: engelsk, tysk og fransk. Engelsk-norsk og norsk-engelsk omfatter ca. 50.000 ord, mens de tyske ordbøkene har ca. 44.000 ord hver og de franske har 40.000 ord. I tillegg kommer det en god del oversettelser av setninger samt en kjapp innføring i grammatikalske regler.

Ordbøkene er delt i to vinduer: et søkevindu og et vindu som viser en liten bit av den ordboken som er åpen. Når du søker i en av ordbøkene, får du en liste over sorterte treff. For å slå opp i selve ordboken, må du klikke på et av disse.

Ordboksamling 4.0 er også integrert med andre programmer. Du kan markere et ord i hvilket som helst program, det være seg nettleser eller tekstbehandler, og trykke på CTRL+9. Da åpner Ordboksamling 4.0 seg, og slår opp på akkurat dette ordet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer