Outlook 2003 - Et sikkert epostprogram?

Kommentar: Med Microsoft Outlook 2003 har Microsoft heldigvis tatt følgene av at svært mange brukere er plaget av søppelpost og virus. Det har fått overraskende bra sikkerhetsfunksjoner.

Bernhard A. Steen er ansvarlig redaktør i DinSide
Bernhard A. Steen er ansvarlig redaktør i DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har flere e-postadresser. Heldigvis er den viktigste av disse, DinSide-adressen min, relativt godt sikret mot søppelpost. I likhet med svært mange norske bedrifter har Katalysator Media, som eier DinSide, Digi og Propaganda, vært nødt til å bruke en del tid og penger på å hindre søppelpost fra å oversvømme de ansattes postkasser. (Akkurat som vi gjør vårt for å hindre virus å komme inn i bedriften.)

Men enkelte av mine andre postkasser er blitt bortimot helt ubrukelige. I en av dem, som jeg sjekker sporadisk, befinner det seg til tider mange tusen meldinger, hvor garantert minst 90 prosent er dritt som jeg overhodet ikke er interessert i. De siste ti prosentene kan være interessante, men for å finne dem er jeg altså nødt til å bla gjennom uendelige mengder med møkk Noe jeg faktisk ikke gidder – utenom når jeg innimellom tester nye løsninger mot søppelpost.

Uventet redning

Denne uken kom redningen fra uventet hold. I den nye Office-pakken har nemlig Microsoft lagt inn anti-spam-funksjoner som faktisk er mer enn brukbare. Microsoft Office Outlook 2003 – som den så pent heter – bruker ganske så avanserte rutiner for å gradere e-poster. Dersom en eller flere – av mange tusen – betingelser blir innfridd, avgjør programmet på egenhånd at dette mest sannsynlig post du ikke vil ha, og flytter dem dermed til søppelfolderen. Utgangspunktet for disse variablene er naturligvis alle de millioner av e-poster som passerer gjennom Microsofts egne servere hver eneste dag, hvilket er et ganske så bra. Men i tillegg har Microsoft benyttet såkalte ”nevral-alogoritmer”, slik at programmet ”lærer” etter hvert som du bruker det. Oppdager du for eksempel en e-post i ”søppel”-folderen din, som ikke skulle lagt der, lærer Outlook av at du flytter denne. Finner du andre e-poster som skulle vært slettet, lærer den også av at du merker disse som ”junk”. Neste gang det kommer tilsvarende meldinger, vil de– med stor sannsynlighet – havne i søppelfolderen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer