Outrun 2006

Det mest arkadepregede av alle arkadebaserte bilspillene er tilbake, i en slags remix-versjon. Er de nydelige omgivelsene nok til å tilfredsstille?

Publisert
Sist oppdatert

Outrun er en institusjon for mange. Spillet debuterte i arkadekabinetter på midten av 80-tallet, og dukket opp på omtrent alle tenkelige hjemmedatamaskiner, enten det var Commodore, Atari eller Spectrum. Og selvsagt Segas konsoller.

Etter flere års pause, vendte Outrun tilbake i 2004, med en ny utgave, oppdtatert for dagens spillmaskiner. Men den essensielle spillbarheten forble den samme. Det er fullstendig urealistisk, med et eneste fokus: å komme først til mål. På den ene siden er den moderne Outrun en gavepakke til retroelskere, som er ute etter et upretensiøst og fartsfylt bilspill, men på den andre siden mangler det alle innovasjoner vi er blitt vant med de siste årene.

Det beste fra to verdener

I disse dager kommer det enda et nytt Outrun-spill. Det er imidlertid ingen Outrun 3, men en kompilasjon av Outrun 2 og arkadeversjonen, Outrun 2 SP. Og i denne omgang er det ikke bare til Xbox, men også til PS2, PC og PSP. Er det fremdeles like moro?

Rammene er identiske med forgjengerne. Vi kjører utelukkende Ferrari-biler som ikke kan ødelegges, uansett hvor mye du krasjer, og vi kjører på fantastisk fargerike baner, gjennom idylliske omgivelser. Og svinger vi til venstre, blir det lettere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer