Over til digital speilrefleks?

Vi har fått låne Canon EOS 300d et par dager, for å forsøke å danne oss et inntrykk av hva denne kameratypen har å by på. Har du brukt kompakt digitalkamera, og blitt frustrert over oppførselen i en del sammenhenger? Digital speilrefleks åpner en helt ny verden, men er det verdt det? Vi er i ferd med å bestemme oss.

Over til digital speilrefleks?
Publisert
Sist oppdatert

De fleste virkelige fotoentusiastene har sverget til filmbaserte speilreflekskameraer av mange grunner. En ting er at bildekvaliteten på film har vært bedre, men minst like viktig er den direkte opplevelsen av kontroll som digitalkameraer i kompakt format mangler.Mange ønsker seg bare et enkelt kamera, som ikke krever mer enn en kikk i søkeren og et trykk på knappen. Muligens med zoom, så man slipper å løpe frem og tilbake.Men mange vokser fra denne typen kameraer, de vil ha mer kontroll, både når de skal velge motiv og for kontroll av lys og dybde i bildet. Vi regner oss selv til denne gruppen, og vår erfaring med filmbasert speilrefleks var kortvarig og ligger langt tilbake i tid. Det ble sjekket ut md lånt utstyr, men var for kostbart og komplisert som hobby, når vi regnet inn mørkeromsutstyr og "hele pakka".

Hittil har de realistiske mulighetene for denne type brukere vært begrenset til mer avanserte kompakte digitalkameraer, som Nikons 5xxx-serie, Canon G-serie, Sony Cybershot, Olympus Camedia osv. Dette skyldes at spranget i pris opp til digital speilrefleks har vært alt for stort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer