Overfør filer med Snapdrop

Enkel og rask kopiering mellom to enheter – uten at man trenger spesiell programvare.

ENKELT: Med Snapdrop trenger du ingen spesiell programvare for å overføre filer mellom to enheter. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
ENKELT: Med Snapdrop trenger du ingen spesiell programvare for å overføre filer mellom to enheter. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å overføre filer fra en enhet til en annen kan gjøres på svært mange måter.

På Mac, iPhone og iPad har Apple prøvd å gjøre dette så enkelt som mulig via Airdrop, der enheter i det samme nettverket dukker opp på Airdrop-siden (OS X) eller Airdrop-menyen (iOS), slik at man enkelt kan overføre filer frem og tilbake.

Dette fungerer dog bare på Mac og iPhone/iPad, og skal vi tro tilbakemeldingene i kommentarfeltet da vi skrev om 11 elegante Mac-triks før jul, er det heller ikke alle som har hatt hell med Apples løsning.

Snapdrop overfører via nettleseren

Tjenesten Snapdrop er basert på åpen kildekode og fungerer som en web-versjon av Apples Airdrop-løsning – helt uten at man trenger å installere noe programvare.

Alt skjer via nettleseren, og man er heller ikke begrenset til Apple-enheter. Så lenge enheten har en nettleser, skal det gå fint å overføre filer både til og fra. Vi klarte i hvert fall fint å overføre filer mellom Mac og Android da vi testet.

Enkel i bruk

Alt du trenger å gjøre er å peke nettleseren på begge enheter til snapdrop.net (eller til yg.gl om du ikke orker å skrive så langt). I tillegg må enhetene være logget på det samme nettverket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer