Overføre filer fra gammel PC

Publisert
Sist oppdatert

Har fått meg ny pc (bærbar). Hva trenger jeg for å overføre f.eks. bilder, musikk osv. fra den gamle til den nye?

Karl Oscar

Datadoktoren svarer:

Hei,

Hvis den gamle PCen har nettverkstilkobling og du har en bredbåndsruter med flere porter (eller trådløs ruter) er det bare å koble begge PCene til ruteren. Da kan du dele ut de filmappene du vil ta vare på fra den gamle PCen og kopiere de over til den nye PCen. Nøyaktig hvordan du gjør dette er avhengig av hvilket operativsystem du kjører på den gamle PCen. Men du finner ut hvordan dette gjøres i Windows' hjelp.

Andre metoder kan være å brenne over på DVD eller bruke minnepinner, men er det mye data du skal overføre vil nok en harddisk være det mest effektive. Du kan for eksempel kjøpe et eksternt USB-kabinett og montere den gamle disken i dette, eller benytte en av de mange gode ferdige løsningene som er i handelen.

Du finner tester og artikler om dette her.

Lar du dessuten filene dine ligge på harddisken etter du har overført dem har du jo også en sikkerhetskopi - noe vi alltid anbefaler til bilder, personlige dokumenter og andre viktige data.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer