Overføre LP-plater til CD?

Publisert
Sist oppdatert

Dagens spørsmål:

Hei,Hvordan kan jeg overføre LP-plater til PCen for så å brenne sporene til CD? Hva trenger jeg av utstyr?

Hilsen Harald

Datadoktoren svarer:

Dette er det mange som lurer på. Det du trenger, foruten CD-brenner med nødvendig programvare, er å koble en lydkabel fra en linjeutgang (Tape Out, Line Out, evt Headphones) fra stereoanlegget ditt, til inngangen (Line In) på lydkortet. Deretter bruker du lydinnstillingene i operativsystemet ditt til å justere volumet på Line In.

Hvis du, som oss, har kjøpt nytt anlegg som ikke har inngang for den gamle platespilleren som du har hentet ned fra loftet, må du kjøpe en liten RIAA forforsterker. Denne korrigerer signalet fra platespilleren, som har svært lav bass og kraftig diskant. Dette ble gjort for å få plass til mye musikk på vinylplaten ved å redusere utsvinget i rillemønsteret ved kraftige basspartier. Denne spesielle frekvensgangen ble nøyaktig spesifisert av plateindustriens organisasjon RIAA og kalles derfor RIAA-kurven.

En slik forforsterker koster fra noen hundrelapper til titusener av kroner for de virkelige (litt gale?) lydfrikene. Våre egne slitne vinylplater klarer seg fint gjennom den rimelige varianten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer