Overføring av VHS-opptak til PC

Overføring av VHS-opptak til PC
Publisert

Dagens spørsmål:

Jeg ønsker å overføre mine gamle VHS-video-filmer til PC for å redigere dem og deretter brenne dem til en CD. Har nettopp anskaffet Windows ME, som har en videoredigeringsfunksjon. Hva trenger jeg av HW for å få digitalisert videosignalet? Alternativt kan jeg kjøpe en videoredigerings-pakke, for eksempel Pinnacles Studio DC10 Plus eller andre. Trenger noen tips om hva man bør legge vekt på ved valg av slike løsninger.

Datadoktoren svarer:

Hvis du har en rimelig kraftig PC (PIII 500 eller kraftigere), er det flere alternativer til å kjøpe pakkeløsninger for videoredigering med egen maskinvare. Disse kortene har innebygget prosessor som sørger for å fange opp hele strømmen av bilder, noe som bare var nødvendig i "gamle dager". Du får riktignok god programvare med på kjøpet, men det finnes alternativer. Du kan faktisk bruke et hvilket som helst kort med TV-inngang, enten i form av et separat TV-kort eller et kombinasjonskort fra ATI eller Matrox. De nyeste utgavene av disse kan du lese om i 18578">denne artikkelen.

Programvaren som følger med alle disse kortene er helt OK for enkel videoredigering. I tillegg kan du, som du selv påpeker, bruke funksjonalitet som allerede ligger i Windows Me.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer