Overgang fra USB til FireWire?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Moderne LAP-TOP levers som regel uten Firewire grensesnitt.Filmapparater har gjerne nettopp dette grensesnittet. Finnes det noen overganger her??Andre tips tas også i mot med takk MvhIvar

Datadoktoren svarer

Hei,

DV-kameraer har tradisjonelt hatt FiereWire for tilkoblikg til PC/Mac, det er riktig. Har du et slikt kamera må du kjøpe et tilleggskort til den bærbare, disse er av typen ExpressCard på nye bærbare, CardBus på forrige generajon bærbare.

Det finnes ingen overgang fra USB til FireWire eller omvendt.

Nyere videokameraer brukere ikke lenger FireWire. AVCHD-kameraer bruker enten minnekort eller harddisk til å lagre data på. Disse bruker USB for overføring av opptakene, men her er det snakk om overføring av filer akkurat som vanlige data på en ekstern harddisk. Du er altså ikke begrenset av avspillingshastigheten, men kan overføre alle dataene så fort som diskene i kamera og PCen klarer.

Det samme gjelder for minnekort, her kan kameraet fungere som kortleser, eller du kan bruke en separat kortleser.

Mer info om AVCHD og videokameraer finner du her

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer