Overklokking - våre resultater

Publisert
Sist oppdatert

PCMark05, høyere poengsum er bedre:

Prosessorkraft, verdi i sekunder. Lavere er bedre:

3DMark05, høyere poengsum er bedre:

Spillytelse, verdi i FPS (frames per sekund). Høyere er bedre:

Totalt sett er det altså en anstendig ytelsesøkning. Mest er det å hente - spesielt for ytelse i spill - på å gå fra 1,8 til 2,4 GHz.

Sammendrag

Som du ser er det - i det minste med den rette prosessoren - nokså enkelt å få maskinen til å yte bedre og ganske enkelt få "mer for pengene". Prosessoren vi har brukt her er også i mange tilfeller god for enda mer enn 3,0 GHz. Som nevnt i del en kommer det av at mange prosessorer lages for å klare langt høyere klokkehastigheter, men blir solgt som "dårligere" CPUer for å dekke opp alle prissegmenter i markedet.

Men dette gjelder da ikke bare for prosessorer, også minnemodulene i PCen kan gi en del bedre ytelse. Spesielt merker som også lager langt raskere minnemoduler vil gjerne "dumpe" bedre minnebrikker som billig og ikke så raskt minne. Vår Komplett-PC har "Value Select"-minne fra Corsair, og det gjør oss jo ganske så nysjerrig...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer