Overklokking i praksis - del 2

Publisert
Sist oppdatert

Vi har altså tatt for oss bakgrunn og teori i denne lille guidens første del, som anbefales dersom du ikke fikk med deg denne. Nå skal vi se på hvordan alt dette i praksis kan gi deg en raskere datamaskin.

Det er altså denne PCen vi skal overklokke. Foruten prosessoren (Core 2 Duo E4300) er også hovedkortet viktig - og Asus P5N-E SLI er en god medspiller i så henseende ettersom den har en rekke BIOS-egenskaper som hjelper med overklokkingen. Har du en annen datamaskin vil du ikke kunne følge denne guiden slavisk - i hovedtrekk vil det være det samme, men du vil kanskje ikke ha alle mulighetene (andre hovedkort vil ha en annen BIOS, med kanskje andre menyer og begreper) eller få andre resultater.

Enter the BIOS

Når du vanligvis starter opp maskinen kommer det et lite "bip" og det flyr en del tegn over skjermen før operativsystemet fyrer opp. Denne delen kalles POST (power-on self-test), og er hovedsaklig BIOS som blant annet sjekker minne, prosessor, gi et brukergrensesnitt og så videre. Et tips er å trykke Pause/Break på tastaturet hvis du ikke får med deg hva som står - det vil logisk nok "pause" videre oppstart til du trykker en tast.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer