Overvåkende skjermsparer

Er du litt nysgjerrig? Da kommer du til å elske SurveillanceSaver.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har alle (vel, i det minste har de fleste) en kikker i oss, noe som også er grunnen til at nettsteder som Seher.no har lesere.

For de av dere som har visse prinsipper finnes det likevel alternativer, spesielt når vi kan kamuflere dette som interesse for andre kulturer og en viss interesse for data.

SurveillanceSaver gir deg nemlig levende bilder fra mange hundre webkameraer plassert rundt om i verden - i alt fra kirker, parker, torg, lesesaler, slalombakker og flyplasser.

Skjermspareren hopper med jevne mellomrom til et nytt kamera, og du har heller ikke noen kontroll på hva som vises. Men hallo, det er jo også kun en skjermsparer. Poenget er vel strengt tatt ikke at du skal sitte og se på hva som skjer, selv om det skal innrømmes at det kan være merkelig fasinerende...

Nok en spennende dag i Mosjøen.

Programmet fungerer også med flere skjermer, og du får da gjerne forskjellig bilde på skjermene.

Noen problemer er det også, programmet er offisielt kun i alfa-versjon og sliter blant annet litt med tilkoblingen til noen kameraer, og da får du kun en sort skjerm. En gang i blant har det også bare sluttet å virke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer