Overvåking med Skype

Har du datamaskin, webkamera og Skype? Det er faktisk alt at du trenger for å forandre PCen din til et verktøy for fjernovervåking.

Publisert
Sist oppdatert

Hvorvidt overvåking er en god eller dårlig ting kommer helt an på - og i mange tilfeller er det helt legitime og gode grunner til at man vil ha kontroll på hva som skjer. For nybakte foreldre er det for eksempel ikke uvanlig å avlytte babyrommet, mens andre kanskje heller ville satt pris på videoovervåking av stua når bikkja er alene hjemme.

"Ordentlig" overvåkingsutstyr som sender video og lyd i realtid koster dog gjerne gode penger, men det er faktisk fullt mulig å lage sin egen billigvariant ved hjelp av program- og maskinvare som allerede finnes i de tusen hjem.

I denne artikkelen skal vi kort forklare deg hvordan du kan bruke en datamaskin med et tilkoblet webkamera og Skype til å snoke holde et øye med hva som skjer.

Forutsetningen er at du allerede har en datamaskin i rommet du skal overvåke.

Så hvordan virker det?

Skype er, om du ikke vet det, et program som gjør deg i stand til å kommunisere med andre over Internett med tekst eller tale. I tillegg kan du - dersom et webkamera er til stede - se levende bilder av den du snakker med. Og det er akkurat DEN delen som er interessant her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer