Ovi - Nokias nettportal

Mobilene fra Nokia som nå er på vei ut i butikkene nå er klare for Ovi Share. Her er en kort innføring i Nokias nettsatsing.

Publisert
Sist oppdatert

Som navnet til en viss grad tilsier - ovi betyr nemlig visstnok "dør" på finsk - skal selve nettstedet www.ovi.com fungere som en portal for Nokia-eiere.

Ovi ble annonsert allerede i fjor høst, men noen stor lansering eller spesielt store forsøk på å gjøre forbrukerne bevisst på deres nettsatsing har ikke akkurat vært prioritert fra Nokias side. Dette har kanskje vært like greit, ettersom innholdet på Ovi mer eller mindre har kommet langsomt og snikende.

Så det er først med Nokia-modellene som kommer i sommer og utover høsten at Ovi virkelig vil få prøvd seg. Flere av disse modellene har nemlig innebygd støtte for Ovi Share, som nok er den mest spennende delen av Ovi akkurat nå.

Men la oss først se litt på hva Nokia ellers har på sin nettsatsing.

Ovi Music - aka Nokia Music Store

For nordmenn er det lite å hente i Nokias musikkbutikk for tiden - deres nettbaserte musikkbutikk er i skrivende stund ikke tilgjengelig for oss.

Hvis du er en av dem som dyrt og hellig har sverget å aldri mer kjøpe DRM-befengt musikk er dette kanskje like greit, for selv om Nokia på den ene siden prediker åpenhet vedrørende programvare og løsninger, har de ikke klart å forhandle seg unna DRM på musikken de skal selge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer