P4 satser på nettmusikk

Radiokanalen P4 har nå lansert flere radiostasjoner som sender non-stop musikk i nær CD-kvalitet over Internett.

P4 satser på nettmusikk
Publisert
Sist oppdatert

P4.no var tidlig ute med å tilby streamet radio over Internett. Nylig lanserte kanalen fire nye nettradiostasjoner, alle med rent musikkinnhold, foreløpig kun avbrudt av sporadisk egenreklame.

Som vanlig henvender ikke P4 seg til de mest radikale lyttergruppene. De nye stasjonene har fått navnene P4 Hits, P4 Norsk, P4 Oldies og P4 Ballade.

Microsoft-format

Musikken streames i Windows Media 8-format, noe som betyr at du kan bruke for eksempel Windows Media Player som avspiller. Hvis du har Windows 98 eller nyere, behøver du mest sannsynlig ikke å installere noe spesielt for å motta signalene. Men hvis du ønsker, kan du laste ned P4 Desktop Radio, en avspiller som legger seg som en ekstra oppgavelinje øverst på skjermen, eller som et lite ikon i systemverktøylinjen. Gjennom den får du rask tilgang til de forskjellige P4-stasjonene, samt lenker til de seneste nyhetene på P4 sine nettsider. Navnet på sangen som spilles nå, samt neste sang, vises også.

Avhengig av hvilken tilkobling du har til Internett, kan du velge mellom to forskjellige lydkvaliteter. Høyeste kvalitet er 48 kbps, noe som i Windows Media-kretser omtales som nær CD-kvalitet. Vi vil ikke ta stilling til denne påstanden, men nøyer oss med å si at når musikken mikses med viftesus fra PCen, og PC-høyttalerne er av den enkle sorten, holder det i massevis for oss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer