På beta-jakt

Såkalte betaversjoner av mange av de store kommersielle programmene finnes tilgjengelig for gratis testing. Det er ikke enkelt å få oversikten over det som til enhver tid eksisterer av betaprogrammer, men her får du noen tips.

På beta-jakt
Publisert

Mange programutviklere lar brukere teste sine programmer før de slippes ut på markedet. I en god utviklingsprosess skal et program gjennom mange testfaser, og en vanlig definisjon av betaversjonen er at utvikleren nå mener programmet er ferdig som spesifisert. Nå er altså tiden inne til å luke ut de siste feilene.

Betaversjoner er som oftest gratis og kan derfor være en rimelig måte å skaffe seg nye programmer (men altså med feilene som måtte forekomme i et program som ennå ikke er lansert).

Det kan også være en måte å følge med i utviklingen og se hva som ligger i fremtiden, og sist, men ikke minst, gir det deg en mulighet til å være med å finjustere programmer ved å gi tilbakemeldinger til produsentene.

Corel er for eksempel på jakt etter testere til sin neste Corel WordPerfect Suite versjon 9 eller til versjon 9 av selve grunnsteinen til Corel, nemlig CorelDraw. Novell har også mange betaversjoner lagt ut på sin webside, som du gratis kan laste ned, slik som NetWare 5 og ManageWise 2.6.

Også storebror Gates har sin Microsoft SDK for Java for Windows CE ute for testing. Disse er nevnt for å gi deg en idé om hva som er tilgjengelig for betatesting.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer