Google vet hva du har kjøpt

På denne siden samler Google det du har kjøpt

Henter ut data fra Gmail og samler det på en side.

GOOGLE HAR OVERSIKTEN: Basert på innholdet i e-poster du mottar, samler Google kjøpene du har gjort på nett på en egen side. Foto: Pål Joakim Pollen
GOOGLE HAR OVERSIKTEN: Basert på innholdet i e-poster du mottar, samler Google kjøpene du har gjort på nett på en egen side. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

At Google har lagret mye informasjon om deg er ingen hemmelighet, men en gang i blant får man seg en liten tankevekker.

For eksempel når man sjekker listen over alt man har søkt etter på Google, eller posisjonsloggen, med oversikt over hvor man har vært til en hver tid.

Men visste du at Google også har en side med oversikt over hva du har kjøpt på nettet?

Henter informasjon fra Gmail

Om du bruker Gmail skanner Google innholdet i e-postene dine. Det er det som gjør at de blant annet kan varsle deg om at flyet ditt blir forsinket, eller kjøreruta til hotellet du har bestilt.

Men også hva du har kjøpt på nett. På denne siden kan du se kjøp, abonnementer og reservasjoner (hotell, fly etc) som Google har klart å trekke ut fra innboksen din.

Neppe alt

For vår del var ikke listen over kjøp så fryktelig imponerende. For det første er det bare et fåtall nettbutikker som dukker opp (bare Komplett av de norske), og for det andre er det veldig mange av kjøpene som står oppført med en pris på null kroner, selv om vi vitterlig betalte.

Således synes vi reservasjonssiden er mer nyttig – da kan du enkelt finne ut hva det fine hotellet i Barcelona het, som du bodde på for fire år siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer