På tide med Blu-ray på PC-en?

Blu-ray har ikke overtatt for DVD i PC-ene, du må ordne det selv.

På tide med Blu-ray på PC-en?
Publisert
Sist oppdatert

Den gang man gikk over fra disketter til CD-plater i PC-ene var det et stort framskritt. Installasjon av store programmer krevde ikke lenger at du satt med en bunke på 20 disketter som måtte mates inn og ut i en langtekkelig prosess.

Da egen brenning av CD ble mulig, og etter hvert både praktisk og billig, hadde vi også en praktisk for å dele og arkivere plasskrevende data.

Overgang til DVD-platen gikk helt naturlig, prisene falt ganske raskt etter introduksjonen, og brenning kom på plass mye raskere og enklere enn i CD-ens barndom.

Men hva skjedde med BD (også kjent som Blu-ray Disk)?

Det er ikke noen selvfølge at det sitter en BD-leser eller brenner i en PC du kjøper i dag, verken bærbar eller stasjonær. Det er heller ikke alltid mulig å velge BD som alternativ når du velger egentilpassede løsninger, selv hos en stor leverandør som Dell.

Man bærbare fra Asus, Acer, Fujitsu og HP kan du få med inten BD-leser, helt nede fra 5 995 kroner.

Interne BD-brennere finnes for bærbare, men det er svært sjelden å finne dette i noen maskiner. Vi har sett en brenner tilgjengelig for i underkant av 2 995 kroner, men på bærbare er det ikke alltid bare å bytte ut den optiske stasjonen. Den skal jo også ha en ytre del som passer inn i "karosseriet".

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.