Packard Bell DVD-DVX350

Packard Bell gjør seg klar til å innta stuene, og vi har tittet på en DVD/DivX-spiller som bør passe selv de trangeste budsjettene.

Publisert
Sist oppdatert

Packard Bell er kanskje mest kjent for sine bærbare og stasjonære PCer, flere av dem har blitt testet av DinSide Data de siste årene. Men i det siste har selskapet, med uutgangspunkt i sitt eget utsagn "datamaskiner var bare begynnelsen", tatt steget inn i stuene for alvor - sist med LCD-TVer og DVD-spillere.

Packard Bell DVD-DVX350DVD-DVX350 tilhører siste kategori, og føyer seg fint inn i rekkene blant rimelige multimediespillere som nær sagt dukker opp over alt. Ja, for dette er langt mer enn en DVD-spiller, den tar en rekke video- og musikkformater, inkludert populære DivX og Xvid. Den kan også brukes som bildefremviser for digitale bilder i JPEG-format.

Flere tekniske data

Packard Bell DVD-DVX350Selve spilleren har et rimelig sprekt utseende, den er slank og sølvfarget med sort front. Skuffen sitter i midten, og er også meget tynn - så tynn at den virker litt slapp, rett og slett; den kan bøyes og tøyes i nær sagt alle retninger.

Til høyre for skuffen sitter et helt standard opplyst infopanel, som viser spornummer, tid etc. Til høyre for denne sitter fire knapper for basale funksjoner, avspilling, pause, forrige og neste.

Packard Bell DVD-DVX350Mange tilkoblingsmuligheter

Spilleren kommer med en standard scart-kabel for tilkobling til TV, men her finnes alternative tilkoblingsmuligheter, inkludert RGB-, S-video og kompositt videoutganger. Den har også direktetilkobling til 5-1 høyttalere. Her kan du for eksempel bruke PC-høyttalere med aktiv sub. Derfor kan også lyden justeres via fjernkontrollen. I tillegg finner du både digital koaksial og optisk utgang for tilkobling til surroundanlegg. Det skulle dekke de fleste behov.

Vi brukte den medfølgende kabelen, og det gav upåklagelige bilder på vår 37" Panasonic plasma-TV.

Begrensninger i menyene

Menyene er velkjente, vi har sett dem på en rekke andre billige DVD-spillere. Når du setter inn en brent CD/DVD med for eksempel MP3-musikk, vises innholdet i samme trestruktur som på PCen. Men her vises bare maks 11 tegn i mappe- og filnavn, og æøå blir omgjort til owv.

Enkel og velkjent meny. Brukt på lassevis av billige DVD-spillere.
Enkel og velkjent meny. Brukt på lassevis av billige DVD-spillere. Vis merDu navigerer i menyene ved hjelp av den oversiktlige fjernkontrollen, men pass på å peke rett mot spilleren - mottakeren liker ikke skarpe vinkler. Vi reagerer også på at spilleren reagerer ofte ganske tregt på kommandoer, spesielt når det er snakk om å navigere gjennom mapper på platene.

Dekoding og avspilling av DivX-materiale går derimot meget raskt, i snitt tar det ca 4 sekunder å starte avspilling av en spillefilm på to timer. Spoling i hastigheter 2, 4, 8 og 16x går også bra, og et trykk på play eller ok-knappen starter avspillingen igjen umiddelbart. De samme erfaringene har vi også med Xvid og MPEG1 og MPEG2-filer.

DivX-formatet klarer seg faktisk bra på en 37" plasma, dersom bitraten er høy nok. Her spiller Packard Bell DVD-DVX350 Shrek II på vår plasma-TV fra Panasonic. I denne kvaliteten kan du få rundt fire totimers spillefilmer på én DVD-plate (4,35 GB).
DivX-formatet klarer seg faktisk bra på en 37" plasma, dersom bitraten er høy nok. Her spiller Packard Bell DVD-DVX350 Shrek II på vår plasma-TV fra Panasonic. I denne kvaliteten kan du få rundt fire totimers spillefilmer på én DVD-plate (4,35 GB). Vis merTar det meste

En brent CD/DVD kan inneholde mange forskjellige filformater, disse analyseres og avspilles korrekt. Vi støtte ikke på noen problemer med dekoding av filmene våre, som var i DivX 3.11, 4.0, 5.11 og Xvid 1.0-format. MP3-musikk gikk også greit, men ikke alt av WMA ble spilt. Andre musikkformater støttes ikke, verken WAV, Ogg eller M4A. Du kan spole i MP3-filene, i hastighet 2-8x, med lyd. Spor kan repeteres, innhold i mapper kan avspilles i tilfeldig rekkefølge eller helt på måfå (da kan samme spor spilles om igjen).

Til vår store overraskelse klarte spilleren å dekode noen eldre ASF-videofiler vi hadde liggende, både lyd og bilde! Etterfølgeren WMV (Windows Media Video) ble derimot avvist kontant.

JPG-bilder vises automatisk som slideshow. Det vil si at hvert bilde vises i noen sekunder, før det avløses av neste bilde i mappen. Du kan trykke på Pause-knappen under avspilling, og kan gjerne spille av MP3-musikk fra samme plate under visningen.

Konklusjon

Packard Bell DVD-DVX350


Denne spilleren er helt kurant. Den spiller det meste av formater uten problemer, og den kan oppgraderes til å takle nye formater i fremtiden - som de fleste andre spillerne i klassen. Det mest negative er at den reagerer tregt på kommandoer fra fjernkontrollen innimellom, lange filnavn og æøå kan være vanskelige å tyde, og den har problemer med dekoding av enkelte WMA-filer. Men til denne prisen finnes det få kompromissløse spillere.

OPPDATERT: Vi fikk først opplyst feil pris fra Packard Bell, den riktige prisen skal være kr 999,- inkl mva.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer