Packard-Bell EasyNote T

DinSide Data var blant de aller første i Norden som fikk se den nye Centrino-baserte PCen fra Packard-Bell. Maskinen, som bærer navnet EasyNote T, gjorde et godt førsteinntrykk.

Publisert
Sist oppdatert
Packard-Bell EasyNote T


Intel Centrino er samlebenevnelsen for den nye Pentium M-prosessoren, et nytt Intel-brikkesett og innebygd WLAN-kontroller (trådløst 802.11b-nettverk). De fleste produsentene av bærbare PCer har enten lansert eller kommer til å lansere Centrino- og Pentium M-baserte PCer i nær fremtid. Du kan lese mer om teknologiene i denne artikkelen.

DinSide først igjen

Packard-Bell (NEC) er en av de store produsentene av bærbare PCer. Nå er også de snart klar med en Centrino-basert PC, foreløpig kun kalt EasyNote T, som skal selges gjennom Elkjøp- og Expertkjedene her hjemme - til en pris på rundt 15.000 kroner inkl mva. Den er ventet i butikkene på forsommeren.

Vi fikk ta en titt på et "nesten-ferdig" eksemplar, og har dannet oss et inntrykk av maskinen.

oh-la-la

Designmessig har den allerede rukket å bli en av våre absolutte favoritter, med sine rene og myke linjer. Den er også meget tynn og lett (2,7 cm og 2,4 kg), noe som ofte kjennetegner den nye generasjonen bærbare PCer. Men lav vekt til tross, innpakningen er solid - med lokk i aluminium. Det tåler en trøkk, noe som ofte er en nødvendighet, spesielt dersom du har tenkt å ha med deg PCen "over alt".

Så stilrent og lekkert kan det altså gjøres.
Så stilrent og lekkert kan det altså gjøres. Vis mer


På innsiden av lokket sitter en 14,1" skjerm - lyssterk og god. Oppløsningen er 1024x768 punkter, og det er OK for denne skjermstørrelsen, synes vi. Tastaturet er også meget bra, med store taster og logisk plassering av spesialtaster. Over tastaturet finner du to hurtigknapper for start av nettleser og epost, i tillegg til av/på-knappen.

For øvrig er dette en PC blottet for dikkedarer. Her er det stil og funksjon som er det viktigste, og det synes vi Packard-Bell har klart å få til.

PCen er under 2,5 cm tykk (tynn)
PCen er under 2,5 cm tykk (tynn) Vis mer


Bare modem igjen fra gamledager

Packard-Bell EasyNote T


PCen er også fri for "gammel" teknologi som parallellport, seriellport, PS/2 og diskettstasjon. Til gjengjeld finner du 3 høyhastighets USB 2.0-porter, VGA-utgang, 10/100 Mbit nettverk, 56 Kb modem (a propos gammel), Firewire og 1 stk PCMCIA-brønn. På motsatt side finner vi en meget slank kombinert DVD-leser/CD-brenner. PCen har også ut- og inngang for lyd, naturligvis, men det er også det hele. Det er sannsynligvis nok for de fleste.

Les mer - ytelse, karakterer og konklusjon

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer