Packard Bell ipower 5000

Hva er viktigst for deg: (A) størrelse og vekt, eller (B) lav pris, datakraft og massevis av tilkoblingsmuligheter? Hvis svaret er (B) kan du trygt lese videre.

Publisert
Sist oppdatert
Packard Bell ipower 5000


Den tilhører en ny generasjon bærbare PCer, eller skal vi si "flyttbare", som kalles desktop-erstattere. Dette er maskiner som er bygd rundt maskinvare som først og fremst var tiltenkt stasjonære PCer. Egenskaper som lav vekt og kompakt utforming er nærmest et ikke-tema i utviklingsavdelingene; her er det først og fremst ytelse og lav pris som er de drivende faktorer.

Konseptet er blitt en suksess, og er en vesentlig årsak til at salget av bærbare PCer har gått i taket det siste året. Maskinene er raske nok, og har utstyr og tilkoblinger nok for å kunne erstatte de aller fleste 40 kg-løsningene, både på hjemmekontoret og gutterommet (og jenterommet for den saks skyld). Du kan lese mer om teknikkene i denne artikkelen.

Økende

Packard-Bell selger både bærbare og stasjonære løsninger, og i følge skandianaviasjef i selskapet, Niels Bjørling, forventer selskapet fortsatt å selge flere stasjonære PCer enn bærbare i 2003 (60/40%). Men allerede neste år kan situasjonen være snudd på hodet.

Tastaturet er blant de største vi har sett på bærbare PCer.
Tastaturet er blant de største vi har sett på bærbare PCer. Vis mer

ipower 5000 er en av de aller kraftigste bærbare PCene fra Packard Bell akkurat nå. Og for å si det med en gang, dette er en stor og tung sak som vil få de mest mobile PC-brukerne til å rynke på nesen. Den måler 3,45 x 33,2 x 28,5 cm og veier i overkant av 3,5 kg. Innpakningen er i plast, uten at den virker veik av den grunn.


På innsiden sitter det en 2,4 GHz Pentium 4-prosessor (desktop), 256 MB minne (maks 1 GB), kombinert DVD-spiller/CD-brenner og en romslig 40 GB harddisk. Grafikkløsningen er det heller ikke noe å si på, brikken bærer navnet Geforce4Go 420, og produsenten er ikke ukjente nVidia. Det er ikke den raskeste brikken, verken i serien eller markedet for øvrig, men den gir meget god ytelse i det aller meste som er å oppdrive av spill for tiden, i oppløsninger som passer den innebygde 15" skjermen (1024x768 punkter).

Tastaturet er stort og behagelig, og spesialtastene sitter der de skal. Over tastaturet finner du fire programmerbare hurtigtaster, og under sitter en pekeplate med to knapper. Pekeplaten har innebygd skrollefunksjonalitet, som aktiveres når du drar pekefingeren langs høyrekanten (vertikal skrolling), eller langs bunnen (horisontal skrolling).

Erstatninger for diskettstasjonen

4 USB 2.0-porter imponerer.
4 USB 2.0-porter imponerer. Vis mer


Packard Bell har kuttet ut diskettstasjonen til fordel for en innebygd minnekortleser. Denne støtter MemoryStick, SmartMedia og XD/MMC-kort, men dessverre ikke CompactFlash, som pr i dag er den mest utbredte minnekortløsningen i bl.a. digitale kamera.

For øvrig har PCen mange tilkoblingsmuligheter, og vi er spesielt begeistret for at den har hele 4 USB2.0-porter. Dessuten har den både iR-port, Firewire, PS/2, parallellport, VGA med TV-utgang, 10/100 Mbit nettverk, 56 Kb modem, samt en PCMCIA-plass. Ingen standard seriellport, altså, for øvrig tilkoblinger som skulle holde for de fleste.

Programpakken er omfattende
Programpakken er omfattende Vis mer


PCen leveres med en haug av programmer og spill, deriblant Windows XP Home, MS Money 2002, MS Word XP, Video Studio 6.0 SE, Publisher 3, Norton Internet Security og mye, mye mer. Det er selvsagt et stort fortrinn, dersom du ikke har programmene du tenker å bruke fra før.

Les mer - ytelse, karakterer og konklusjon

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer