PageMill 3.0

PageMill var lenge Adobes eneste verktøy for utvikling av HTML. Vi har sett nærmere på versjon 3.0 av programmet, som imponerer stort med sin brukervennlighet.

Publisert

Snart kommer Adobe GoLive 4.0 på markedet, og dette blir et verktøy som retter seg mot den mest krevende delen av proffmarkedet. Selv om PageMill også er et proft verktøy, er det ikke laget for å hjelpe til med utvikling av teknologisk avanserte webtjenester.

Det er enkelt å komme i gang med PageMill. Programmet krever ikke at du skal ta stilling til prosjektnavn, filnavn, etablere virtuelle webservere eller lignende, slik vi har sett i andre HTML-editorer.

Dessuten er hjelpefunksjonene gode og utfyllende, og her benyttes vanlige fagtermer. Vi gir også et pluss for at hjelpemenyene har skikkelige illustrasjoner

Redigering i PageMillWYSIWYG-vinduet i PageMill er bare middels bra, og det sliter med å gjengi tabeller korrekt, særlig når cellebredden beveger seg ned mot 1 piksel (for å lage pene rammer). Men stort sett fikk vi god informasjon om hvordan objekter oppførte seg seg i mellom, og vi kunne enkelt redigere innhold frem til resultatet ble bra.

I PageMill er det svært enkelt å hoppe mellom redigeringsmodus og visningsmodus (som er ren forhåndsvisning, men i en slags nettleser som håndterer avanserte tabeller like dårlig som WYSIWYG-vinduet).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer