Paint Shop Pro 6 kommer snart

Vi har sett på en beta av versjon 6 av det populære bildebehandlingsprogrammet Paint Shop Pro, og har funnet mange spennende og nyttige nyheter.

Publisert

Paint Shop Pro har gjennom flere år vært en av de største suksessene blant sharewareprogrammer, og har blitt et av de mest brukte bildebehandlingsprogrammene for PC.

Men nå er det egentlig snakk om to programmer: Paint Shop Pro 6 (naturligvis) og Animation Shop 2, som brukes for å lage GIF-animasjoner. Mens disse tidligere har vært selvstendige programmer, har de nå blitt godt integrert, og det er lett å sende bilder frem og tilbake mellom dem.

Brukergrensesnittet er i hovedsak det samme som før, og de fleste funksjoner er også uforandret fra forrige versjon. Men det er kommet en rekke nye funksjoner som både nybegynnere og mer erfarne brukere vil sette pris på.

Større fleksibilitet med vektorgrafikk

Det som kanskje er den største nyheten, er at du nå får kan arbeide med vektorgrafikk. Funksjonaliteten minner en del om 4177">CorelDRAW 9 og Freehand, men byr naturlig nok på langt færre muligheter.

Med vektorgrafikken i Paint Shop Pro kan du rotere, skalere, redigere enkeltpunkter på bezierkurver, og justere mange egenskaper for linjer og fyll. Men vi oppdaget at vektorgrafikk som kopieres dessverre omdannes til punktgrafikk, noe som klart begrenser mulighetene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.