Paint Shop Pro 8.0 på trappene

Et av verdens mest brukte programmer for å manipulere bilder, Paint Shop Pro, er snart ferdig i åttende utgave. Programmet har fått en del svært velkomne nyheter.

Publisert
Sist oppdatert

Paint Shop Pro er i dag et seriøst og billig alternativ til Photoshop. Her finner du de fleste av funksjonene i Photoshop, og til og med nyttige funksjoner som ikke finnes hos "storebror".

(fortsetter under reklamen)

Programmet støtter for eksempel arbeid med lag (layers), vektorgrafikk, og alle plug-in modulene som er tilgjengelig for Photoshop kan også benyttes i Paint Shop Pro.

Kule nyheter

Blant nyhetene i 8.0 finner vi enkelte funksjoner som allerede finnes i Photoshop, og som helt sikkert vil gi flere PSP-tilhengere. En av dem er muligheten til å "spille inn" handlingene dine. Dette er spesielt nyttig når du gjør samme operasjoner på mange bilder. Spill inn en gang, start "avspilling" på neste bilde, og de samme operasjonene kjøres automatisk.

Men Paint Shop Pro 8.0 byr også på mange andre nyttige (og mindre nyttige) nyheter, her er noen av de viktigste:

Paint Shop Pro 8.0 på trappene


Background Eraser
Et verktøy som gjør det enkelt å viske bort bakgrunner fra fotografier. Spesielt nyttig dersom du vil manipulere og lage nye bakgrunner, for eksempel på portretter.

Paint Shop Pro 8.0 på trappene

Warping Tools

Dra, snu, vri og blås opp detaljer i fotografier med dette morsomme verktøyet. Første gang vi så dette verktøyet, var i Kai's PowerGoo for noen år tilbake. Tilsvarende verktøy finnes allerede i Photoshop.

Filtre og effekter
Paint Shop Pro inneholder en rekke nye filtre, blant annet for fjerning av rynker, romantisk belysning, gjennomsiktige bobler og mange flere.

Paint Shop Pro 8.0 på trappene

Perspective Correction Tool

Du har sikkert opplevd å ta bilder fra uheldige vinkler, som har ført til uønskede linjer i fotografiet. Nå kan du "rette opp" veggene.

Nye pensler
En rekke nye pensler til å male bakgrunner etc, og bedre kontroll og flere valgmuligheter med hver enkelt pensel enn tidligere.

Kan lastes ned

Paint Shop Pro 8.0 foreligger i skrivende stund i beta2-utgave, og kan lastes ned gratis fra denne siden. Den endelige versjonen er ventet tidlig i vår, og prisen vil ligge på rundt 1.000 kroner i butukkene her hjemme.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer