PalmPilot blir orakel også

Nå satser også Oracle, verdens største leverandør av relasjonsdatabaser, på de populære digitale assistentene (PDAer) PalmPilot og Palm III fra 3Com. I et to-trinns prosjekt som tar utgangspunkt i den sterkt Java-orienterte Oracle Lite, skal Oracle-data gjøres tilgjengelig for Palm-brukere.

Snart er Oracle-data tilgjengelig for Palm-brukere. Foto: 3Com
Snart er Oracle-data tilgjengelig for Palm-brukere. Foto: 3Com Vis mer
Publisert

Relasjonsdatabasen ble i sin tid oppfunnet av IBM, men Oracle var først ute med å lage et konkret produkt, og er siden blitt verdens ledende leverandør av relasjons-databaser. (Artikkelen du leser akkurat nå er faktisk levert til deg fra en Oracle-database som inneholder alle artikler og applikasjoner på DinSide.)

Siden den gangen har relasjonsdatabasene vandret til stadig mindre plattformer, fra stormaskiner via minimaskiner og kraftige, mikroprosessorbaserte servere til PCen på skrivebordet. Og med satsingen mot PDAene fra 3Com, kan du snart ha tilgang til virksomhetens Oracle-databaser fra skjortelomma.

To trinn

Tilgangen til Oracle-data fra Palm-produktene skal utvikles i to faser. I fase én blir det utviklet en såkalt "conduit" (en spesiell programvaremodul) for PalmPilot som gjør det mulig å replikere (utveksle) data mellom en PalmPilot og Oracle Lite på en skrivebords-PC. I neste omgang er det PCen som tar seg av replikeringen mot virksomhetens sentrale database.

I fase to flyttes også selve Oracle til PalmPilot. Her arbeider Oracle med en imponerende liten utgave av Oracle Lite, som bare skal kreve 150 KB med plass. Dermed slipper du å gå veien om en skrivebords-PC, og kan replikere data direkte mellom hoveddatabasen og PalmPilot.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.