PAL/NTSC på AVCHD-kamera?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Jeg vurderer å kjøpe meg et Canon HF-10 i USA. De selger både PAL og NTSC versjoner av kameraet, men PAL versjonen koster nesten det dobbelte av NTSC.

Etter det jeg har lest meg fram til er PAL bedre på bildekvaliteten når det gjelder SD. Er det slik at i HD er det marginale eller ingen forskjell på PAL og NTSC? I så fall er jo valget enkelt, da min Samsung Q97 støtter både PAL og NTSC.

Er det noen ulemper ved å kjøpe NTSC HD-kamera, eller er det ingen ting å bekymre seg over?

Hilsen Kjetil

Datadoktoren svarer

Hei,

HF-10 tar ikke opp i SD i det hele tatt, så den problemstillingen er ikke aktuell.

Selve HD-materialet har ikke noe med de gamle PAL/NTSC -standardene for analog standard definition TV å gjøre. I forbondelse med det aktuelle kameraet er det vel i så fall bare relatert til formatet på avspilling fra analog AV-utgang på kameraet koblet til SD TV.

Spiller du av direkte fra kameraet med HDMI-tilkobling eller overfører til PC/Mac for redigering er du ikke inne i PAL/NTSC problematikken i det hele tatt. Den dreier seg bare om analog TV.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer