Panasonic DCM-FZ5

Forgjengeren DMC-FZ3 gikk helt til topps i testen vi gjorde for TV2 i fjor høst. Nå er etterfølgeren her, med blant annet høyere oppløsning og større LCD. Aner vi en ny salgssuksess?

Publisert

DMC-FZ5 er en videreutvikling av FZ3, og ved første øyekast ser det helt likt ut. Den viktigste forandringen fra forgjengeren er at oppløsningen har økt fra 3 til 5 megapiksler, og LCDen er økt fra 1,5 til 1,8 tommer. I tillegg har kameraet fått flere motivrelaterte innstillinger, og en retningssensor som sørger for at bilder tatt på høykant, også vises på høykant i bildeprogrammet ditt.

Ny prosessor

Høyere oppløsning har blitt mulig blant annet gjennom en ny bildeprosessor, kalt Venus Engine ll. CCD-brikken er fysisk like liten som på forgjengeren, 1/2,5", og erfaring viser at stort mer enn 5 megapiksler bør normalt ikke tynes av disse brikkene, blant annet for å holde støynivået på et akseptabelt nivå. Den nye bildeprosessoren skal også ha gjort kameraet noe raskere i forskjellige situasjoner.

Lumix DMC-FZ5 har videre et kraftig og lyssterkt (F2,8-3,2) zoom-objektiv fra Leica som yter hele 12x (tilsv 36-432 mm). Huset er i plast, og klart til opptak veier kameraet 335 gram. Det er kompakt, i hvert fall sett i forhold til ytelsen. Noe lommekamera er dette uansett ikke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer