Panasonic DMC-FX7

Optisk bildestabilisator er sjelden kost i kompaktklassen. DMC-FX7 har dessuten en svær LCD og meget lekker design. Men så er det blitt en pen suksess også, da.

Publisert

FX7 etterfølger FX5, som også var en populær kameramodell. Det er blitt 33% mindre enn forgjengeren, og er blitt utstyrt med bedre optisk bildestabilisator og ny og raskere bildeprosessor. Kameraet er ikke veldig avansert, og retter seg først og fremst til pek og klikk-segmentet.

Flott design

Kameraet har en avlang og etter vår mening meget lekker design, uten utstikkende detaljer som kan hekte seg fast i lommen. Det er bare 2 1/2 cm tynt, og veier 136 gram. Front og bakside er i børstet aluminium, mens toppen og sidene er i speilblank krom. Men prikken over i'en er den svære LCDen på baksiden.

Den ser riktig nok enda større ut enn den i virkeligheten er, grunnet den sorte rammen, men dekker likevel mer enn 2/3 av baksiden. Til tross for dette har Panasonic fått plass til 7 knapper + et horisontalt funksjonshjul ved siden av LCDen. Optisk søker er det derimot ikke blitt plass til.

Zoom-kontrollen sitter på toppen. Den omkranser utløseren, og styres med pekefingeren.

Liten CCD

På innsiden sitter en 1/2,5" CCD-brikke som rommer 5 millioner piksler. Det er mye på en fysisk liten CCD. Vi har tidligere sett at dette kan føre til mer støy og dårligere detaljgjengivelse i veldig lyse og mørke partier, enn på kameraer med større CCD-brikke. Bildene lagrest til minnekort av typen SD/MMC - et 16 MB SD-kort følger med når du kjøper kameraet. Disse kortene er billige nå, kjøp gjerne minst 256 MB med det samme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer