Panasonic DMC-FZ8

TEST: På tross av en svært beskjeden størrelse, har Panasonic laget et ultrazoomkamera med meget gode spesifikasjoner. Vi har testet!

Publisert
Sist oppdatert

Denne testen inngår i en gruppetest av ultrazoomkameraer for TV2 Hjelper deg som sendes 12. april.

Da vi holdt FZ8 i hendene for første gang, skjønte vi nesten ingenting da vi skjøv på av og på-bryteren og LCD-skjermen ble tent. Det var nesten absurd at modellen vi holdt i hendene hadde batteri, for vi var sikre på at lettvekteren ikke hadde batteri satt inn. Så feil kan man ta.

Panasonic DMC-FZ8 er med andre ord det letteste kameraet blant gjengen med ultrazoomkameraer vi har testet i denne omgangen, og de ytre målene er også blant de minste, sammen med kameraet fra Olympus. Liten størrelse til tross - Panasonic har fått plass til et 12x zoom-objektiv merket Leica, som i tillegg er testens mest lyssterke: f/2,8 på vidvinkel og ekstreme f/3,3 på tele. Brennvidden tilsvarer 36-432mm og makronærgrensen er 5cm.

Selv om kamerahuset er lite, får vi servert et godt utvalg av knapper. Huset fra Panasonic er også det eneste som har to sett med piler - en "vanlig" del, med fire knapper og OK-knapp, og en liten spak, som minner mye om den vi finner på Panasonics videokameraer, for eksempel NV-GS180.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer