Panasonic GS33

Oppsiktsvekkende lite og kompakt, er dette DV-kameraet testens mest attraktive utseendemessig. I tillegg leverer det svært godt bilde, det er bare synd det koster såpass mye.

Publisert
Panasonic GS33

Vi ble overrasket med en gang vi åpnet esken og tok ut dette kameraet: Det er nemlig det minste og letteste i testen vår, og har en svært hendig utforming. Kameraet veier kun 411 gram med batteri og kassett, og har et fint og stilig utseende.

Som de aller fleste videokameraer har også dette logisk plasserte betjeningsknapper – på høyresiden skrur vi kameraet av og på, bytter mellom opptaks- og avspillingsmodus, velger mellom automatisk og manuell fokus, styrer zoomen og tar stillbilder.

Resten av betjeningen foregår via knapper under LCD-skjermen. Der er det knapper som kontrollerer avspillingen av opptak, menysystemet, samt aktiverer nattmodus, makromodus og soft skin-modus. Vi liker at mange av disse funksjonene har egne, dedikerte knapper, noe som gjør det lettere for brukeren å skru dem på.

Tilkoblingene er plassert foran og på siden, og inkluderer USB 2.0, S-Video ut, DV inn og ut, samt mikrofoninngang.

Lekkert bilde

Vi er faktisk svært fornøyd med videokvaliteten på dette kameraet. Ved utendørs filming ble fargene godt gjengitt, og vi synes at bildet som GS33 leverer er blant de beste i denne testen. I tillegg er vi svært fornøyd med at støynivået fra drivverket er meget lavt, så innendørs filming blir langt mer fornøyelig.

Zoomen er begrenset til 10x optisk, så Panasonic stiller ikke så veldig sterkt her. Den digitale zoomen er på 500x, noe som selvsagt er så å si ubrukelig.

Panasonic GS33
Panasonic GS33

Nattmodusen er dessverre ikke den beste, det er som sagt en dedikert knapp som aktiverer denne, men det innebærer kun reduksjon av lukkerhastighet. Panasonic har imidlertid kommet med én morsom løsning, hvis du trykker på nattmodus-knappen en gang til, blir du bedt om å snu LCD-displayet – det brukes nemlig som et slags innebygd lys, som muliggjør filming i enda mørkere omgivelser. Ulempen er selvsagt at du ikke kan benytte skjermen til å se på motivet, og må bruke den lille søkeren.

Svakt på stillbilde

GS33 har heller ikke minnekortplass, og stillbildene lagres på båndet i 640x480-oppløsning. Ikke det beste alternativet for de som ønsker å kombinere stillbilder og video, du må opp til en høyere prisklasse for å få slike muligheter.

Brukevennligheten er vi meget fornøyd med, takket være store knapper som aktiverer de funksjonene vi har mest bruk for. Og det er gode muligheter for manuell betjening for de som ønsker det.

Et kult tillegg er at det følger med en liten fjernkontroll som også kan brukes som ekstern mikrofon.

Konklusjon

Vi er totalt sett veldig fornøyd med dette kameraet, da det er både ekstremt lite og ergonomisk, er lett å bruke og har bra lyd og bildekvalitet. Det koster dessverre relativt mye, for 7.500 kr kunne vi også tenkt oss minnekortplass og litt bedre zoomkapasitet. Men er du ute etter et svært håndterbart kamera, er GS33 er meget godt valg.

Sammenligne dette kameraet mot de andre i testen


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer