Panasonic HDC-HS100

HD-opptak på kort eller harddisk? Her støttes begge deler!

Publisert
Sist oppdatert

I april testet vi to AVCHD-kameraer fra Canon og Panasonic, som begge brukte flashminne til lagring, både innebygd og på HCSD-kort. Flashminnekort har blitt svært billige, prisene er mer enn halvert i løpet av det siste året, selv for de mest avanserte variantene. Nå får du f.eks. et 32 GB SDHC-kort til 1450 kroner.

32 GB og AVCHD gir svært lang opptakstid, i beste kvalitet (17 mbps) får du 240 minutter/4 timer, i laveste kvalitet hele 720 minutter/12 timer.

Men vil du ha enda lengre opptakstid, eller bruke kameraet til å lagre flere opptak, så er harddisk tingen.

Panasonic HDC-HS100 er et fullformat HD-kamera (1920x1080i) med innebygd harddisk på 60 GB og støtter også opptak på HCSD. Da har du plass til 500 minutter i beste kvalitet på disk eller 1380 minutter/23 timer i laveste kvalitet.

Dette er sannsynligvis mer video enn hele slekta tok opp på sine analoge videokameraer i tidligere generasjoner.

Lite, nett og enkelt

Sammeligner vi med Panasonics HDC-SD9 uten harddisk som vi testet i april, så er ikke HS-100 mye større, og bare litt tyngre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer