Panasonic lanserer GF-1

Nytt, lite Micro FourThirds-kamera.

Panasonic lanserer GF-1
Publisert
Sist oppdatert

I en pressemelding får vi i dag vite at Panasonic snart lanserer enda ett kamera basert på Micro FourThirds-standarden, som de selv står bak, sammen med Olympus.

Kort forklart er dette en teknologi som muliggjør systemkameraer (med utskiftbar optikk) i et langt mer kompakt format enn de tradisjonelle speilreflekskameraene.

Til nå har de to produsentene valgt ulike måter å implementere dette på. Panasonic har gått for en variant der kameraene ser ut som et miniatyrspeilrefleks (både G1 og GH1 har denne designen), mens Olympus med sin PEN E-P1 har valgt en design der kameraet ser ut som et forvokst kompaktkamera.

Nå blir det mer kamp i sistnevnte pulje - Panasonic Lumix DMC-GF1 blir nemlig også et kamera med design som minner om et forvokst kompaktkamera, men der objektivene altså kan byttes ut. Sensoren er like stor som før; 4:3-format og beskjæringsfaktor på 2.

Innebygd blits

I motsetning til Olympus PEN E-P1, har Panasonic-kameraet innebygd blits, og sensoroppløsningen er på 12 megapiksler. Kameraet kan ta 3 bilder pr sekund og har maksimal ISO-verdi på 3200.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer