Panasonic LF-D101N

Panasonic leverer et svært spennende produkt. LD-D101N har ingen spesielt imponerende ytelser som hverken DVD-ROM-leser eller CD-ROM-leser, men den gjør jobben.

Publisert

Vi har i første omgang testet denne DVD-RAM-enheten som DVD- og CD-ROM-leser. Vi vil komme tilbake til skriveegenskapene i en senere artikkel.

Solid bygget

Når du skal skrive til en DVD-RAM-skive, er det viktig at du har en solid og stødig plattform. Panasonic bidrar til dette med ett oppheng som er noe av det mest avanserte vi har sett. Hele overdelen av leseren fjærer. Den er også gjort litt lavere enn en vanlig 5,25-tommers enhet. Det er fordi det skal være avstand til enheten over så varmen slipper ut og det er plass til å fjære.

2X DVD-leser

Som grafen viser (se artikkelen 2011" target="_top">slik tester vi), har Panasonic LF-D101N en helt flat kurve. Det tyder på at den er en ren CLV-leser (Constant linear velocity) som spinner fortere på begynnelsen (innerst) enn på slutten (ytterst). Det er også typisk for en del 873" target="_top">CD-brennere.

Naturlig nok er et så avansert produkt, som en DVD-RAM-enhet, utstyrt med SCSI-grensesnitt. Det er naturlig for et produkt som i første omgang henvender seg til profesjonelle brukere. Det vises også av prisen. Som DVD-ROM-leser er den alt for dyr, men har du bruk for DVD-RAM, trenger du ikke non DVD-ROM-leser i tillegg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer